Репертоар BIG14403978983ednookiq2

Дата на публикуване: 28.04.2024 г. 23:48:35 ч.

0

ЕДНООКИЯТ ЦАР

26.05.2016г.

Автор: Марк Кроует
Постановка: Владимир Петков
Превод: Нева Мичева
Сценография: Галина Абаджимаринова
Музикално оформление: Мартин Каров
Участват: Параскева Джукелова, Георги Стайков, Александър Илинденов, Грета Неделчева, Петър Петров – Бас

Давид е полицай от жандармерията, специалист по опазване на обществения порядък, изцяло отдаден на работата си. Съпругата му Лидия е домакиня, разделяща ежедневието си между дома и курсовете на бюрото по труда, в търсене на своето истинско призвание и място в живота.
Привидното спокойсвие е нарушено, когато на гости идва друга двойка, участвала в последната протестна демонстрация.   В лицето на Игнази Давид разпознава една от своите жертви, на когото е извадил окото с гумен куршум при разпръскване на протеста. Сякаш каменна лавина разбива кристалната сфера на домашния уют и безвремието, в което живеят домакините и повлича героите в центрофугата на размирния външен свят. Лидия напуска Давид, а Сандра и Игнази решават да го променят и привлекат за каузата си.

Спектакълът е силна социална сатира, непрощаваща на нито един от персонажите. Световната криза, заедно с финансовите ресурси, изпива и последните капки човешко достойнство. Възможно ли е спасение от тази лудост в безметежното живуркане сред малките домашни радости? Може ли хем да си наясно, хем да се съмняваш?



-->

Comments are closed.

Back to Top ↑