Репертоар maja

Дата на публикуване: 06.02.2023 г. 06:58:53 ч.

0

МЪЖЪТ НА ЖЕНА МИ

27 юли 2016г. от 19.00 часа в голямата зала на ДТ „Йордан Йовков“ – гр. Добрич

гостува Театър „СЪЛЗА И СМЯХ“ с постановката „МЪЖЪТ НА ЖЕНА МИ“

Постановка: Мариус Куркински
Сценография: Милен Боричев
Музикално оформление: Мариус Куркински
Участват: Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов

Един от най-талантливите актьори и режисьори на нашето съвремие Мариус Куркински с постановка си „Мъжът на жена ми“ от Миро Гавран, на която режисьор е самият Куркински.

Ще станете свидетели на това как Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов и Ненчо Илчев ще завържат интрига на сцената и ще си разменят болезнените реплики от творбата на един от най-големите хърватски драматурзи.
Мариус споделя, че творбата не може да се нарече точно комедия, защото в нея има и кисели и трагични моменти, но все пак с екипа му са акцентирали на смешната страна на нещата. По думите му текстът на произведението ги е предразположил към по-забавното представяне на един злободневен проблем, който трови много съвременни двойки, а именно изневярата.
„Мъжът на жена ми“. Още в самото заглавие има сигнал за интересно, атрактивно, но опасно съществуване. Възможно ли е жена ми да си има мъж?! Защо се стига до такава натрапчива и „шантава“ ситуация? Къде са причините? В политическия преход, в трудното оцеляване, в тайните на любовта? Или че няма кой да надникне в моята душа, в стаята на моето детство?!

Комедия, в която персонажите живеят греховно и го съзнават. Достигат много прозрения, а не се променят. Но театралната комедия изисква избягване на болезненото въздействие върху публиката. Тук е провокацията за създателите на добър комедиен спектакъл. Комедията не е смях, а предизвикване на радост. Радост от съпричастие между публика и актьори. Съпричастие между автор, театрални епохи, информация за човешката природа! Порив за обич към човека до теб.

за информация и билети : Билетен център на ДТ“Йордан Йовков“ – гр. Добрич / от 9.00 до 18.00 часа/ и на тел: 058/ 605 573 и
058/ 605 706
фейсбук: ТПЦ“Йордан Йовков“ – Добрич-->

Comments are closed.

Back to Top ↑