Репертоар 375835604_1063439194809789_8373511864935926279_n

Дата на публикуване: 13.04.2024 г. 08:33:42 ч.

0

ПИЯНИЯТ

26.09.23г.- „ПИЯНИЯТ“ – ГОСТУВА ДКТ “ВАСИЛ ДРУМЕВ“ ШУМЕН

Чрез алкохолът се докосваме до светите истина за света и дори до самия Бог! Това прозрение осенява множество автори, които неведнъж включват опиянението като символ на върховното знание. Тук историята е подобна, изповедта на пияния винаги започва с определено количество алкохол.
Мотивът за странстващия човек е изключително силно разпространен, но пияният и странстващ човек, който безцелно се скита през живота си, не е често явление. Въпреки всички неприятности и изпитания, които съдбата му е подготвила, пияндето не се пречупва, а си налива още едно. Единственият му верен другар и придружител в тегобите и неизгодните ситуации е кучето-тухла, с което кръстостват мрачните нощни улици.
Алкохолът помага на пияндето да прогледне и да види света с бистри очи. Единствено когато главата е замаяна в нея се проявяват най-чистите и висши идеи. Всяка поредна чаша отключва нови и нови прозрения за света и води към уникалната и комедийната изповед на пияндето.
Един пиян мъж, ще пие до собствения си разпад скитайки се по света безцелно. Пиянде, търсещо истината, която се крие именно в покачването на градуса. Истината е в алкохола. Истината е в приключението от алкохола. Истината започва с едно малко, без което всички скитаме безцелно в нощта, така че нека си сипем! Наздраве!
Сценична адаптация: Илия Виделинов
Участва: Илия Виделинов
Визуална среда: Васил Христов
Фотограф: Борислав Василев
Продължителност: 55 минути
Билети на касата на Драматичен театър „Йордан Йовков“

 

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑