Репертоар SVE_6909a

Дата на публикуване: 22.02.2024 г. 07:56:48 ч.

0

Самодивска приказка

С награда от Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“-2016 г.
Заслугата е на Надя Асенова за идея и режисура, за стилизация и хумор в претворяването на български фолклорни мотиви, за добра екипна актьорска работа.

дата на постановката 03.05.2017 г.

Самодивска приказка е спектакъл, създаден по мотиви от български народни и вълшебни приказки. „Вълшебни” е думата от детството на нашите родители, която използвахме преди да се появи ,,фентъзи”.  Тези приказки разказват за магии, за стари вярвания и предания, някак оцелели до наши дни.

 

И така, в нашето представление има самодиви, орисници, обикновени хора и необикновени желания. Ще Ви разкажем за едно момче, което в стремежа  си да се докаже пред другите и да смае цяло село, пожелава да си вземе самодива. Не на последно място, заслепен от нейната хубост. Желанието му се сбъдва, но си има цена и тя е да пази една тайна. Дали ще я опази и какво ще научи, ще разберете от нашата ,,Самодивска приказка”.

 

В духа на българските народни приказки, нашата история е изпълнена с много хумор, жив диалог и магичност. Битовите и вълшебните картини се редуват, създавайки разказ, наситен с  музика, танци и динамика. Докато просто се забавляваме, ще се замислим за важни неща, а тъжното и смешното ще вървят ръка за ръка.  ,,Самодивска приказка” е спектакъл за публика от 5 до 105г.

Вярваме, че допира до съкровищницата на българския фолклор и фантазия е ценно преживяване на всеки етап от живота ни. Не пропускайте тази среща!

 

Постановка: Надя Асенова

Сценография: Галина Абаджимаринова

Музика: Марио Балтаджиев

 

Участват:  Грета Неделчева, Жаклин Георгиева,

Мария Йорданова, Ивана Стоянова,

Никола Шопов, Александър Дадов,

Емил Неделчев.-->

Comments are closed.

Back to Top ↑