Репертоар _MG_2949

Дата на публикуване: 13.04.2024 г. 09:43:47 ч.

„ВЪЗВИШЕНИЕ“ – по романа на Милен Русков

„ВЪЗВИШЕНИЕ“ – по романа на Милен Русков
14 май 2014 г. от 19.00 часа, голяма зала на ДТ „Йордан Йовков“ – гр. Добрич
за информация и билети : Билетен център на ТПЦ „Йордан Йовков“ – гр. Добрич и на тел: 058/605 573 и 058/ 605
фейсбук: ТПЦ“Йордан Йовков“ – Добрич
сайт: dramadobrich.com
Участват:
Бойко Кръстанов, Красимир Василев, Асен Блатечки, Ивайло Христов, Петър Тосков, Венелин Методиев, Христо Пъдев, Станислав Ганчев, Троян Гогов, Стилиян Стоянов, Тихомир Кутев, Симеон Алексиев, Красимир Доков/ Тодор Генов, Иво Танев, Анди Райчев, Русалина Чапликова, Елена Кабасакалова, Лазарина Коткова, Светлана Мановска, Радина Думанян, Екатерина Георгиева
НОМИНАЦИЯ „ИКАР 2014 ЗА ДЕБЮТ НА КРАСИМИР ВАСИЛЕВ ЗА РОЛЯТА НА АСЕНЧО
НАГРАДА ИКАР 2014 ЗА РЕЖИСУРАТА НА ИВАН ДОБЧЕВ
Историята проследява съдбата на Гичо и Асенчо- малко бунтовници, малко разбойници- в авантюрите им с четата на Димитър Общи преди и след обира на хазната в Арабаконак. Тези нашенски „револуционери“ и за джоба си ще се погрижат, но и народа ще освобождават и „возвисяват“. Който не иска с добро- с бой! Авантюрите, в които актьорите Асен Блатечки, Бойко Кръстанов и Красимир Василев попадат, пътувайки към свободата, ще ви разсмеят до сълзи. Надеждите им ще ви разплачат! И накрая ще ви „Возвисят“!
За тази „Револуция“ няма да прочетете в учебниците. Героите на Възраждането са без грим и фалшив патриотизъм, а стилизираният възрожденски език връща спомена за благия говор на нашите баби и дядовци.
Това е „Възвишение“, дългоочакваното събитие на театралния сезон.-->
Back to Top ↑